Skip to main content

Upplev Värmland

Ack Värmeland du sköna! Vidsträckta skogar, öppna landskap, livet längst Klarälven och Vänerkusten, varvat med god mat och dryck. Lägg där till ett bekvämt resande med spännande utflykter i ett landskap fyllt av kultur, berättelser, samt roliga aktiviteter, så är vår resa till Värmland komplett – välkommen med.

 

Vi besöker- Selma Lagerlöfs Mårbacka, Lars Lerins Sandgrund, Rottneros, Klässbol Linneväveri, Munkfors med underhållning, Alfred Nobels Björkborn.

 

Reseledare: Kikki Fjelde från Karlstad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Falun

  Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Övernattning i Falun där vår reseledare Kikki möter upp. Middag

 • Dag 2: Karlstad och Sandgrund

  Efter frukost rullar vi mot Karlstad. Väl framme startar vi vårt Värmlandsbesök med en god lunch på Hotell Gustaf Fröding. Därefter beger vi oss till Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall. Lars anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Han är även en begåvad författare med en helt egen stil, och i hans skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar. Vi kan även besöka gästutställningsrummet med utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. En berikande guidad rundtur väntar! Sedan finns tid att spendera efter egna önskemål, innan vi checkar in på Scandic Winn och samlas sedan för middag på hotellet.

 • Dag 3: Mårbacka och Munkfors

  Efter en god frukost är vi laddade inför dagens äventyr. Först ut är Selma Lagerlöfs Mårbacka där vi får en intressant guidning i den herrgård där hon föddes och växte upp. Färden går sedan vidare till den gamla bruksorten Munkfors för lunch. Vi passar även på att besöka Fridolf Rhudin museet, inrymt i ett hus omgivet av en bevarad miljö vid Gamla Bruket. Vi bjuds på underhållande Rhudinhistorier, berättelser om munkforskomikerna, Olle i Skratthult, diverse skillingtryck med mera. Fyllda av komisk kunskap så beger vi oss åter till staden där solen alltid skiner – Karlstad, där gör vi en rundtur i de centrala delarna innan vi återvänder till vårt hotell där kvällen avrundas med en god middag.

 • Dag 4: Klässbol Linneväveri & Rottneros

  Idag går färden via Borgvik, en av landets bäst bevarade brukskulturmiljöer till Klässbol och ortens linneväveri. Väveriet är ett familjeägt företag med anor från slutet av 1800-talet, har varit Kunglig hovleverantör sedan 1970-talet, och kan stoltsera med tillverkningen av dukarna till Nobelfesten. Vi får en guidad visning av väveriet och möjligheten till shopping. Sedan väntar en god lunch på Värdshuset Nils Holgersson med utsikt över Fryken. Efter lunch besöker vi Rottneros Park. Nöjda vänder vi åter till Karlstad för lite egen tid. Strosa runt i stan eller kanske besöka något museum. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5: Alfred Nobels Björkborn - Gävle

  Efter frukost checkar vi ut och beger oss till Karlskoga och Nobelmuseet. Ett museum över uppfinnaren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Under sina vistelser i Sverige, samt de sista somrarna i hans liv, så bodde Alfred Nobel på Björkborns herrgård. Han lät bygga ett laboratorium i närheten av herrgården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi och syntetiska trådar gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Efter några händelserika dagar säger vi Hej och Tack Värmeland du sköna! Lunch i Örebro och sedan vidare till Gävle för middag och övernattning.

 • Dag 6: Hemresa

  Efter frukost hinner du ta en promenad i centrum innan vi åker norrut. Gemensam lunch under dagen och med många fina minnen i bagaget är vi åter på hemmaplan mor eftermiddagen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
  Från 30 dagar till 15 dagar före resan blir kostnaden 500:-.
  Vid avbokning 14-4 dagar före = 50% av resans pris.
  Avbokning 3 dagar före eller mindre blir avbokningskostnaden 100%

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecenter hpl entrésidan 09:00
Docksta Hpl E4, Marina 09:30
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 10:50
Timrå Hpl E4 11:15
Sundsvall Busstationen Navet 11:30
Hudiksvall Glada Hudik, macken 12:35

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/8FleraBoende på VärmlandsresanMer än 88 180:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

First Hotell Grand, Falun

Övernattning dag 2 - 5

Scandic Winn, Karlstad
Resekalender
3/7Tallinnkryssningfrån 1 590:-
Kontakta oss